Perhosvaikutus podcast

May 24, 2022
< back

This is Kulttuuriyhdistämö Interkults 10-part podcast series Butterfly Effect.
A collection of interviews with interesting artists, from different art fields and backgrounds, recorded in the spring of 2021. 

The series is born out of a desire to see the artists behind the art, understanding why a person becomes an artist, how art is selected as a means of survival, and how to survive as an artist.

Toisessa jaksossa saan vieraakseni renessanssitaitelija Eero Yli-Vakkurin, jonka taide on tehnyt pitkän matkan käsityötaiteesta käsitetaiteeseen. Eeron monitaiteellisesta historiasta nousee esiin MacGyverismi, sopimuksenvaraiset hevoskaveruudet sekä infrasruktuureita pohtiva perspektiivitaide.

Ihailin ja ihmettelin nopeasti etenevän haastattelun lomassa, kuinka yksi mies on voinut niin orgaanisen notkeasti ehtiä niin moneksi ja tehdä niin paljon. Mutta jos kaikki alkaa siitä, että ymmärtää jo heti ensi metreillä, että myös taide on jonkin sortin kavallus, isolta pettymykseltä säästytään ja työ saa realistiset puitteet. Joten hengitellään yhdessä ja kuunnellaan mitä kohtaamisestammme jäi talteen.

Credits

Host: Maaretta Riionheimo
Guest:  Eero Yli-Vakkuri
Recording: Paola Figueroa Guzman
Live streaming: Bailey Polkinghorne
Cover art: Fabu Pires

*The podcast is mixed at Hollywood studios. 

**The views expressed in this podcast and texts are those of the author and do not necessarily reflect the view of Helsinki Open Waves.  

**If you have any feedback regarding the content of the podcast, please contact us via helsinkiopenwaves@gmail.com.

Listen

 /