Perhosvaikutus podcast

June 20, 2022
< back

This is Kulttuuriyhdistämö Interkults 10-part podcast series Butterfly Effect.
A collection of interviews with interesting artists, from different art fields and backgrounds, recorded in the spring of 2021. 

The series is born out of a desire to see the artists behind the art, understanding why a person becomes an artist, how art is selected as a means of survival, and how to survive as an artist.

Kuudennessa jaksossa tapaan lasititeilija Renata Jakowleffin, joka näkee sijoittuvansa ammatillisesti marginaaliin maailman mittarilla. Paikannus on mielestäni kiinnostava, sillä se kertoo paljon maailmastamme. Renata on viettänyt lapsuutensa Budapestissa, mutta ajautunut jo nuorena Suomeen.


Monien kuvataiteellisten vaiheiden läpikäymänä Renata päätyi lopulta vuorovaikutussuhteeseen lasin kanssa. Renata puhuu vuosien kokemuksella kauniisti suhteestaan lasiin. Se on lähes filosofista sävyltään. Lasia ei voi pakottaa, sille voi vain ehdottaa. Sen liikkeitä on kuunneltava ja siksi aina kysyttävä että minne päin nyt. Ja silloin sen tanssiin voi lähteä mukaan.

Credits

Host: Maaretta Riionheimo
Guest: Renata Jakowleff
Recording: Paola Figueroa Guzman
Live streaming: Bailey Polkinghorne
Cover art: Fabu Pires

*The podcast is mixed at Hollywood studios. 

**The views expressed in this podcast and texts are those of the author and do not necessarily reflect the view of Helsinki Open Waves.  

**If you have any feedback regarding the content of the podcast, please contact us via helsinkiopenwaves@gmail.com.

Listen

 /